dilluns, 18 d’abril del 2011

Chernóbil

Hola soc la Laia Lafuente, avui el nostre professor de blog, el Marc, ens a posat un video sobre el desastre nuclear de Chernóbil (Ucrania)o també anomenada la ciutat fantasma ja que a sigut un fet molt important per les seves conseqüències.  Ara en Chernóbil no hi pot habitar ningú ni en 24.000 anys tot per culpa de la radioactivitat.
Tot va passar el 26 d’abril de 1986 eren la 1 del mati, 23 minuts i 58 segons, una cosa brillant va sortir i estava al cel, la gent notava com si plogués, els ulls ploraven, l’aire sec i calent, el coll picava molt. La gent no sabia el que estava passant, tampoc sabien que moririen molt aviat i que no podien fer res per impedir-ho perquè la radioactivitat era massa elevada i un cos humà no ho pot suportar. El que havia passat era que el reactor 4 de la central nuclear de Chernóbil havia explotat i tots el components radioactius s’havien escampat per el territori. El pitjor van ser  les víctimes, va morir molta gent i d’altra que es va jugar la vida per salvar als demés. Aquella zona va quedar deshabitada en 2 dies i mai més hi ha viscut ningú perquè es molt perillós, les partícules radioactives encara segueixen allà i fins dins de 24.000 anys seguiran allà. Una de les conseqüències més important i encara present es la malformació dels nens que van néixer després de catàstrofe. La noticia va arribar molt tard a la resta del mon, volien que la gent no s’espantés.
Jo crec que es una de les coses més importants que han passat durant tota la humanitat, moltes famílies han quedat destrossades per culpa d’això i es molt trist. El dia 26 d’aquest mes farà 25 anys del terrible accident nuclear i encara es recorda i es recordarà en llarg de tota la història.
imatges:





1 comentari: